Veiligheid en Vertrouwen

Veiligheid en vertrouwen

Tot grote hoogten stijgen is altijd een teameffort. Een team is niet zomaar een groep mensen, maar een op elkaar ingespeelde eenheid waarvan de afzonderlijke mensen elkaar aanvullen en versterken. Zo’n dynamiek is niet vanzelfsprekend en soms is zelfs sprake van het tegendeel. Dissonanten. Mensen die met hun gedrag anderen omlaaghalen en beletten hun beste zelf te zijn. Of, erger nog, een onveilige situatie creëren voor anderen.

Bij elke missie is veiligheid een absolute randvoorwaarde. Niks wordt gerealiseerd in een onveilige situatie en je komt er altijd slechter uit dan je begon. In een onveilige situatie zijn mensen met zichzelf bezig en is er geen team, geen doel en geen resultaat.

Vertrouwenspersoon

Het herkennen en benoemen van ongewenst of grensoverschrijdend gedrag is lastig. Het is vaak een collega die het gedrag vertoont en veel mensen willen ongemakkelijke situaties voorkomen. Maar het onbenoemd laten van dit gedrag is ook onwenselijk. Aanspreken is lastig of leidt dat niet tot verandering. Elke organisatie doet er daarom verstandig aan om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Iemand die onafhankelijk is, die je blindelings kunt vertrouwen en je op je gemak stelt. Ongewenst gedrag van een ander is niet jouw schuld en ook niet iets waar je mee rond moet blijven lopen.

Cecile Mol
Vertrouwenspersoon

Cecile Mol is extern vertrouwenspersoon voor diverse organisaties. Zij is Directeur Centrum voor Bedrijfsgezondheid Arbodienst. Zij wordt aanspreekpunt voor jou of je collega die te maken heeft met ongewenst gedrag of andere onveilige situaties. Daarmee is zij een stille kracht achter elke organisatie die omhoogkijkt. Niet iemand die bij jou de deur platloopt, maar wel de steun en toeverlaat voor wie (even) geen veiligheid meer voelt.

Vind jij een veilige werkomgeving voor je mensen belangrijk en wil je je niet door dissonanten laten afremmen? Ga dan eens met ons in gesprek. Wij zijn bereikbaar via 085 - 902 6000 | info@u-town.nl waarbij wij graag meer over onze rol vertellen in het zorgen voor veilige organisaties en missies.

Drag to Reposition
Move Up or Down to Reposition
>