Trainingen

Conflicthantering

Het leven zit vol conflicten. De tegengestelde belangen die wij hebben en de druk waaronder wij soms staan, maakt dat wij allemaal wel eens in een conflict verzeild raken. De basis van een conflict is veelal een meningsverschil.

Een conflict ontstaat wanneer mensen niet meer naar elkaar kunnen luisteren en hierdoor niet tot een oplossing komen. De manier waarop mensen hiermee omgaan wil nog wel eens verschillen en varieert van hoog conflictmatig gedrag tot conflictvermijdend gedrag.

In deze training behandelen wij op basis van concrete praktijksituaties een reeks conflict- en gedragsstijlen en leer je hoe je op een effectieve wijze met conflicten om kunt gaan. De training “Conflicthantering” is bestemd voor diegene die met regelmaat in conflictmatige situaties verzeild raakt of deze juist op alle mogelijke manieren probeert te vermijden.

Resultaat

Je hebt geleerd hoe conflicten ontstaan en hoe deze escaleren, maar ook de-escaleren. Je bent je bewust van je manier van handelen en communiceren tijdens dreigende conflictsituaties. Je bent in staat effectief om te gaan met weerstand en tegenwerpingen. Ook ben je in staat op een heldere manier je belangen te verwoorden. Je leert effectief en empathisch te luisteren en handelen. Tot slot heb je geleerd hoe je overtuigend en daadkrachtig kunt beïnvloeden.

Wist je dat al onze trainingen ook online gevolgd kunnen worden? Wil je hier meer informatie over en ben je benieuwd of deze training bij je past? Plan een gratis gesprek met een opleidingsadviseur!

Praktische informatie

Doorlooptijd:
2 dagen met een tussenliggende periode van 2 weken.

Lokatie:
Dynahouse Perkinsbaan 11 3439 ND Nieuwegein

Aantal deelnemers:
Maximaal 8

Investering:
€ 1.295,00 excl. BTW

Dag 1

09:30 Start training
De belangrijkste veroorzaker(s) van een conflict.
Je verbale en non-verbale reactie bij een dreigend conflict.
Essentiële conflict- en gedragsstijlen.
Achterliggende belangen en emoties tijdens conflicten.
Conflictfases.
Voor de tussenliggende periode; het uitwerken van actiepunten.
17:00 Einde training

Dag 2

09:30 Start training
Gesprekken sturen en terugbrengen naar de kern en de essentie.
Proactief handelen bij een conflict.
De angel uit een conflict halen.
Diverse vraagtechnieken tijdens conflictsituaties.
Het creëren van wederzijds commitment – winnen zonder verliezers.
Voor na de training; het opstellen van een persoonlijk ontwikkelingsplan.
17:00 Einde training

>